Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. 35. Kuruluş Yılını Kutluyor…

ErKimBasinBulteni-1601 20160307

Active Substance

Packing

ÖUB

1981 yılında kurulan ve Türkiye’ye onkoloji ürünlerini ilk ithal eden firma olarak faaliyete başlayan Er-Kim İlaç 35. yılını kutluyor.

Türkiye ilaç sektöründe faaliyet gösterdiği 35 yıl süresince ülkemizde gereksinim duyulan pek çok özel ürünü ithal ederek hekim ve hastalarımızın kullanımına sunan ve bazı önemli hastalıkların tedavisinde öncü rol oynayan Er-Kim İlaç sektörde “ilklerin firması” olarak tanınıyor.

Yıllar içinde birçok uluslararası firmanın yaşam kurtarıcı ve hasta yaşamına değer katan orijinal/patentli ürünlerini Türkiye pazarına sunmuş olan Er-Kim İlaç, çokuluslu şirketlerle paylaştığı pazarlarda önemli başarılara imza atmış ve bu sayede ithal ettiği ürünlerin ana firmalarının da Türkiye pazarına girmesine olanak sağlamıştır. Bugün Türkiye’de kendi ismiyle faaliyet gösteren ve büyük çoğunluğu AİFD üyesi olan 7 firmanın ilk münhasır distribütörü olan Er-Kim İlaç sektöre olan bu katkılarıyla da gurur duyuyor.

35. yılını şirket içi etkinlikler ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile kutlayacak olan Er-Kim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. halen 11 uluslararası firmanın Türkiye münhasır distribütörü olarak faaliyetine devam ediyor.

Temel misyonu “Türkiye’ye yeni ve maliyet-etkin tedavi alternatiflerini sunmak” olan Er-Kim İlaç tüm çalışmalarını bu misyon üzerine planlayıp yöneterek ülkemizde bulunmayan tedavi alternatiflerini Türk Tıbbının ve dolayısıyla hastalarımızın hizmetine sunmak için yoğun çaba göstermekte, ayrıca Türkiye’de mevcut ürünlerin uygun fiyatlı eşdeğerlerini de yerli üretim anlaşmaları kapsamında portföyüne katarak kamu ilaç giderlerinde tasarrufa katkıda bulunmaktadır.

Hematoloji ve Onkoloji alanında sunduğu ürünlerle birçok yeniliğe imza atan ve doğal olarak birçok kavramı da beraberinde getiren Er-Kim İlaç, bugün faaliyet alanlarına Kadın-Doğum, Üroloji, Ortopedi, Fizik Tedavi, Enfeksiyon Hastalıkları, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Nöroloji, İmmunoloji ve Organ Nakli ürünlerini de eklemiş bulunmaktadır.

Er-Kim İlaç bu alanlardaki ihtiyaca yönelik ürünleri Türk Tıbbının hizmetine sunmaya devam ederken, tüm diğer ürünlerinde de hasta/hekim yararına artı özellikler gözetmeye çalışmakta ve portföyünü reçeteli eşdeğer ve reçetesiz ürünlerle de genişletmektedir.

Er-Kim İlaç bugüne kadar elde ettiği bilgi, deneyim ve insan kaynağı ile Türkiye dışındaki ülkelerde de faaliyet gösterme kararı almış ve bu konuda ilk adımlarını atmıştır.

Ülkemize ve ülkemiz insanına artı değerler yaratma amacında olan Er-Kim İlaç, gelecek yıllarda da Türk Tıbbının gereksinimlerine yanıt bulmaya çalışacağını ve insan hayatını iyileştirme hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğini ifade etmektedir.